Právě se nacházíte: SFŽP ČR > Dotace a půjčky > Modernizační fond > Výzvy Modernizačního fondu > Detail výzvy

Výzva I+ č. 1/2024 – Modernizace energetických soustav (předkládání projektových záměrů)

15.3.2024
Příjem žádostí: 15.3.2024 - 10.4.2024 Alokace: 0  Kč
Výzva je určena ke spolufinancování projektů na modernizaci energetických soustav a zlepšení energetické účinnosti, které usilují o podporu v aktuálních výzvách Inovačního fondu. První kolo výzvy je určeno k předkládání projektových záměrů s cílem získat doporučující stanovisko SFŽP ČR.

Podporovaná opatření

1. kolo

Účelem 1. kola výzvy je vydání podpůrného stanoviska SFŽP ČR projektovým záměrům na modernizaci energetických soustav a zlepšení energetické účinnosti (v oblastech stanovených dle čl. 10d Směrnice EU 2003/87/ES), usilujících o podporu z aktuálně vyhlášených výzev Inovačního fondu.

Investice, které později uspějí v Inovačním fondu, mohou získat podporu na opatření směřující k modernizaci energetických soustav anebo zlepšení energetické účinnosti v oblastech stanovených dle čl. 10d Směrnice EU 2003/87/ES (tj. obecná přijatelnost investic financovatelných z prostředků Modernizačního fondu).

2. kolo

V 2. kole výzvy budou financovány výdaje, které netvoří inovativní části projektů, takže nejsou způsobilé z hlediska Inovačního fondu, a zároveň jsou z hlediska Modernizačního fondu způsobilé.

Kdo může předložit projektový záměr

Subjekty, které jsou způsobilé pro podporu z Inovačního fondu, přičemž podporované projekty musí být umístěny v České republice.

Výše podpory

1. kolo – bez finanční podpory

2. kolo – projekty, které uspějí a získají podporu Inovačního fondu, budou v rámci 2. kola výzvy moci předložit žádost o podporu z Modernizačního fondu, přičemž ve 2. kole bude vzhledem k charakteru projektů podpora poskytována: a) v režimu veřejné podpory, b) individuální podpora dle CEEAG (Pokyny ke státní podpoře v oblasti klimatu, životního prostředí a energetiky).

Alokace

  1. kolo – bez alokace
  2. kolo – dle disponibilních prostředků v programu I+

Termíny

Zahájení příjmu žádostí:  15. 3. 2024 od 12:00 hod.
Ukončení příjmu žádostí:  10. 4. 2024 do 12:00 hod.

Projekty, které uspějí v druhém kole výzvy, musí dosáhnout finančního uzavření do 4 let po podpisu grantu v rámci Inovačního fondu.

Podmínky výzvy

Kritéria a kompletní podmínky výzvy jsou specifikovány níže v textu výzvy.

Jak předložit záměr

Elektronicky prostřednictvím AIS SFŽP ČR, který je dostupný na webových stránkách zadosti.sfzp.cz.

Kontakty pro tuto výzvu

Dokumenty ke stažení