Právě se nacházíte: SFŽP ČR > Akce a pozvánky > Detail akce

Zveme do pražských Řeporyjí na Dny pasivních domů

Dům ve Starém Plzenci. Cena veřejnosti v kategorii Zelená novostavba soutěže Pasivní dům 2018. Ing. Arch. Lubomír Korčák
9. 11. 2019 13:00 - 16:00
Praha-Řeporyje
Plánujete vlastní bydlení? Přijďte se podívat, jak se staví nízkoenergetický dům. Dozvíte se, kolik a na co můžete získat dotaci. V pražských Řeporyjích vám na reálně stavbě představíme možnosti financování stavby či rekonstrukce domu z dotačních programů Nová zelená úsporám a Dešťovka.

Celorepublikovou akci Dny pasivních domů pořádá Centrum pasivního domu od 8. do 10. listopadu 2019, během níž se veřejnosti otevřou stovky nízkoenergetických a pasivních domů po celé republice. Návštěvníci budou mít opět příležitost vidět na vlastní oči, jak probíhá stavba úsporného domu či jak se v něm bydlí, a načerpat tak inspiraci pro své vlastní bydlení.

V rozestavěném domě v Praze-Řeporyjích bude k dispozici odborník Státního fondu životního prostředí ČR, který zájemcům poradí, na co konkrétně je možné získat příspěvek z dotačního programu Nová zelená úsporám či jak efektivněji využívat srážkovou a odpadní vodu v domácnosti a ušetřit díky dotaci z programu Dešťovka.

KDY a KDE

sobota 9. 11. 2019 / Stavba domu PRAHA-ŘEPORYJE
Adresa: Čakovice, ul. Wiesenthalova, 50°02’19.80″N, 14°19’14.74″E
13:00–14:00   Představení pasivního domu – vizualizace, dotace Nová zelená úsporám a Dešťovka
14:00–16:00   Praktické ukázky zdění, montáže oken, větrání …

Z důvodu omezeného počtu návštěvníků potvrďte svoji účast předem telefonicky na kontakt uvedený níže v pozvánce.

POZVÁNKA S PROGRAMEM V PRAZE-ŘEPORYJÍCH (pdf)

Mapa všech otevřených domů a další program